понеделник, 23.09.24
7.8 C
София
17 C
Пловдив
17 C
Варна
Search Suggestions

      ЕС предлага по 10 000 евро на мигрант

      Европейската комисия се отказва от идеята за задължителни квоти за бежанци. Причината е съживяването на опита за промяна на европейските правила за убежище и миграция след повече от четири години безизходица.

      Дългоочакваните предложения, свързани с миграцията и забавени от пандемията, ще позволят на държавите-членки на ЕС да изберат дали да приемат бежанци или да поемат отговорността за връщането на отказаните убежища в родните им страни.

      Като стимул за приемане на бежанци или на лица, търсещи убежище, спасени в Средиземно море, на страните ще бъдат предложени 10 000 евро за всеки възрастен, финансирани от бюджета на ЕС, както и за всеки член на семейството, ако трябва да се събере заедно. Никоя държава обаче няма да бъде задължена да предложи убежище на никого, съобщи Ройтерс.

      Предложението на ЕК, представено в Брюксел, предвижда облекчаване на държави-членки като Гърция и Италия. Държави като Унгария и Полша могат да бъдат задължени да приемат мигранти единствено в абсолютно изключителни случаи. Освен това комисията на ЕС изисква всички държави от ЕС да дадат своя принос за общата миграционна политика по време на криза.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ