сряда, 18.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
22.1 C
Варна
Search Suggestions

      Медведев: Ще използваме ядрено оръжие, когато търпението ни се изчерпа

      Русия не използва ядрени оръжия в отговор на нападенията на противника, защото разбира опасността и необратимостта на подобен конфликт, и засега проявява търпение, но то може да се изчерпи, предупреди заместник-ръководителят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев в „Телеграм“, предаде БТА, цитирайки Ройтерс и ТАСС.

      „Какво мислят западните шефове и техният заиграващ се с война политически естаблишмънт за реакцията на нашата страна на вероятните ракетни удари „дълбоко в територията“? Ето какво: руснаците много говорят за отговор с оръжия за масово унищожение, но не правят нищо. Това са само „вербални интервенции“. Руснаците няма да преминат границата. Те просто заплашват. Ядреният конфликт е безполезен за тях, те имат какво да губят, включително подкрепата на глобалния Юг. И изобщо, кому е нужен апокалипсис? Е, и други неща в същия дух“, описва ситуацията Медведев, цитиран от ТАСС.

      Той подчертава, че наистина никой не се нуждае от ядрен конфликт: това е „много лоша история с най-тежък изход“.

      „Ето защо досега не е взето решение за използване на ядрени оръжия (нестратегически или още повече стратегически)“, отбеляза той. „Русия проявява търпение. В крайна сметка е очевидно, че ядреният отговор е изключително трудно решение с необратими последици. Помпозните англосаксонски недоносчета обаче не искат да признаят едно: всяко търпение свършва“, отбелязва Медведев.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ