София 34 °C
Велико Търново 35 °C
Пловдив 37 °C
Варна 30 °C
Бургас 30 °C
Начало Новини Предавания На живо

Алипиев: Димитър Педев, второто момче в Пирогов, ми беше колега. Не вярвам да е провокирал насилие

Това написа журналистът във Фейсбук

Алипиев: Димитър Педев, второто момче в Пирогов, ми беше колега. Не вярвам да е провокирал насилие

Това написа журналистът във Фейсбук

20 мVox Populi 5232


Току-що разбрах, че второто момче в "Пирогов" е моят колега и приятел Димитър Педев, страхотен млад човек, който си тръгна от БНТ обиден от отношението на преките си началници. Това написа журналистът Камен Алипиев във Фейсбук.

"Смея да твърдя, че това е най-кадърният млад режисьор с когото съм работил и точно благодарение на него директните предавания на баскетболни мачове, както и предаването ни "Арена баскет" се изкачиха на ново ниво! Митака се отказа от кариерата си в телевизията-майка, защото е горд и честолюбив, и жертва кариерата си, за да стане монтажист. Не знам какво е станало онази вечер, тръгнах си по-рано от протеста, но не вярвам той да е упражнил или провокирал насилие! В понеделник (вече днес) ще се гледа мярката му за неотклонение и се надявам да го видя жив, здрав и без белезници отново сред нас!", написа още Алипиев.

Майка на пребито момче от протестите: Синът ми е след много тежко комоцио, окован в белезници

Припомняме, че Димитър Педев лежи в "Пирогов" след тежко комоцио и окован в белезници. Вече му е повдигнато обвинение за изключително грубо и непристойно поведение спрямо полицейските служители.

"Случаят е от 10 юли на Орлов мост и не е съотносим към клипа под колоните на Министерския съвет, уточняват от СДВР. - Този младеж е задържан на Орлов мост, повдигнато му е обвинение за грубо поведение спрямо друг гражданин и органите на МВР, държал се е изключително грубо с полицейските служители, задържан е в Първо районно, отказал е да получи медицинска помощ, но въпреки това е извикан екип на "Спешна помощ". По случая е разпоредена проверка, тя също ще приключи в законовия срок."