София 10 °C
Велико Търново 8 °C
Пловдив 12 °C
Варна 9 °C
Бургас 13 °C
Начало Новини Предавания На живо

Автобусни превозвачи не са доволни от ветото на Радев, излизат на протест

Заради нерегламентирания превоз
1 мЕвроком 542

От Конфедерацията на автобусните превозвачи подготвят протест във връзка с промените в Наказателния кодекс, засягащи нерегламентирания превоз, предаде БНР. Причината е наложеното и прието от Народното събрание вето на президента Румен Радев.

От организацията посочват, че и таксиметровите шофьори ще се присъединят към шествието, планирано за 25 ноември в София. От националното сдружение „Случаен превоз“ обаче се обявиха против протестните действия

Координаторът на националното сдружение "Случаен превоз" в Бургас Добромир Симов посочи, че промените в Закона регламентират превоза на пътници след лиценз с над 9 места в превозните средства, а всичко друго е посочено като таксиметров превоз. Това по негови думи пряко засяга туристическите превозвачи.

"Има една ниша, в която ние работим - индивидуални трансфери, трансфери на малко хора, ВИП трансфери. Не може при договор с туроператор, когато ти поръчат трансфер за двама човека, ние да отидем с 50-местен автобус. Ние предварително попадаме  под ударите на този закон и подлежим на наказание - 5 години затвор", отбеляза той.