София 1 °C София 1°C - лека мъгла Велико Търново -1 °C Велико Търново -1°C - мъгла Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - разкъсана облачност

Георги Първанов: Време е ГЕРБ да седне на резервната скамейка

"Съветът ми към Румен Радев е да бъде добър посредник в политическия диалог "
5 сПолитика 1054 Мирослав Митков

Съветът ми към Румен Радев е да бъде добър посредник в политическия диалог за формиране на следващото правителство в името на националните цели, не самоцелно. Но с поведението си той вече взриви много от мостовете за това, смята президентът Георги Първанов (2002-2012 г.)

„Твърде много тежки думи се изрекоха между двете страни на „Дондуков“. Не е само вдигнатият юмрук, той олицетворяваше една непримиримост. Сега в това надговорване не може да има печеливш, ще загубят и двете страни“, прогнозира той в интервю за "24 часа".

Първанов очаква проблеми след края на парламентарните избори, ако не може да се състави кабинет. Не изключва възможността за избори 2 в 1 заедно с президентските. Според него трябва да се внимава с разпиляването на вота вляво.

„Вече съм казвал, че е по-добре Борисов да не бъде премиер, дори и при успех, защото ще загуби още повече. Смятам, че е по-добре ГЕРБ да постои на резервната скамейка през следващите години“, коментира още президентът.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!