София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Митева: Ще предложим да отпадне изборът за нов председател на парламента

Тя обяви, че има още опити във вербуване на депутати от ИТН да се отцепят
10 сПолитика 174 Ивана Иванова

"Има такъв народ" ще предложи да не се избира в този момент нов председател на парламента. Това съобщи зам.-председателят на НС Ива Митева, която категорично отказа да бъде номинирана.

"Не сме обсъждали кандидатура, аз продължавам да смятам, че председател на НС трябва да бъде избран в нормална, спокойна обстановка, когато започнем да разговаряме всички парламентарни групи", каза Митева по бТВ.

"Смятам, че правилното решение е точката да отпадне от дневния ред. Ако не се приеме на Председателски съвет, ще поискаме гласуване в пленарната зала. Няма нужда от допълнителни скандали. В момента не му е времето", категорична е депутатката от ИТН.

"На мен тази позиция не ми е самоцел", допълни още Митева. "Ще е трудно на когото и да е колега в този момент оттук нататък", каза тя.

Митева каза още, че е склонна да подкрепи отново Никола Минчев за председателския пост, но при условието, че се постигне консенсус около неговата кандидатура.

Тя обяви, че са се опитвали чрез СМС-и и чрез други политически групи да се вербуват Ива Митева и Любомир Каримански да се отцепят от "Има такъв народ".

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!