София 25 °C
Велико Търново 28 °C
Пловдив 27 °C
Варна 22 °C
Бургас 23 °C
Начало Новини Предавания На живо

СДВР: Призоваваме участниците в протестите да спазват обществения ред

Няма задържани на снощните демонстрации

СДВР: Призоваваме участниците в протестите да спазват обществения ред

Няма задържани на снощните демонстрации

4 мОбщество 446 Ивана Иванова


Без сериозни нарушения на обществения ред приключиха протестните действия в столицата към 22:18ч. на 05.08.2020г. Няма задържани.

Блокирани заради разположени палатки и към момента остават кръстовищата на Орлов мост, при Софийския университет и на бул. "Цар Освободител" с бул. "Дондуков". Традиционното шествие бе от пл. "Независимост" до Орлов мост.

Полицията отново призовава участниците в протестните действия да спазват обществения ред и да не се поддават на провокации.

По-рано професионалното ръководство на МВР категорично застана зад действията на полицейските служители, които гарантират реда и гражданския мир. 

По думите на главния секретар на министерството техни колеги са били обект на безпрецедентна агресия по време на нерегламентирани протестни мероприятия. "Български полицаи са били обиждани по най-циничен и вулгарен начин от лица, които претендират, че протестират в защита на демократични ценности и граждански права".

"Искам да уверя колегите, че нито един случай, при който, по силата на служебното им положение, те са били принудени да търпят агресията и обидите на тези лица, няма да бъде оставен без разследване на действията на провокаторите. След събиране, обективиране и документиране на доказателствените материали, те ще бъдат изпратени на съответните прокуратури за произнасяне относно грубите закононарушения, извършени от тези лица", каза още Ивайло Иванов