София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

ЦИК: Само една секция в чужбина не е открита

Секцията е в Моасак не е открита не поради неявяване на членове на СИК, а поради COVID обстановка

"В началото на изборния ден всички секции са открити. По отношение на секциите в чужбина, имаме една единствена секция, която не е открита". Това заяви говорителят на ЦИК Таня Цанева по време на брифинг.

"Това не е поради неявяване на членове на СИК, а поради COVID обстановка и в тази секция местните власти не са разрешили да се открие секция, за което ЦИК обяви чрез Външно министерство да могат нашите избиратели да потърсят съседна секция, която е наблизо", информира Цанева.

"Секцията е в Моасак, Франция. И тъй като тя е открита както всички останали със заповед на министъра, вероятно ще последва заповед, че ще я закрията", подчерта говорителят на ЦИК Димитър Димитров.

"Добре е да знаят тези, които се надяват, че ще гласуват в тази секция, ако имат възможност, да потърсят гласуване в друга, най-близка секция", информира Димитров.

"Подвижните секции за хора с увреждания са 283. В болници са открити 199 секции. За карантинирани и изолирани секционните комисии са 46. В местата за задържане има 12. Общият брой е 12 630", сподели Димитър Димитров. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!