петък, 20.09.24
14.8 C
София
20 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      Ботев с тежка загуба от Панатинайкос 

      "Жълто-черните" бяха разгромени насред Пловдив

      Ботев Пловдив допусна тежка загуба с 0:4 от Панатинайкос на „Колежа“ в реванш от втория квалификационен кръг на Лига Европа и с общ резултат 1:6 отпадна от гръцкия гранд. „Канарчетата“ обаче продължават участието си в турнира Лига на конференциите, където ще имат за съперник босненския Жрински Мостар. ПАО пък ще срещне нидерландския гранд Аякс в следващия кръг от тази надпревара.

      „Канарчетата“ нямаха поражение в евротурнирите вече 12 поредни домакинства. За последно те загубиха от друг гръцки гранд през 1993 година – Олимпиакос.

      Бултрасите направиха страхотна хореография преди началото на срещата, но за съжаление техните любимци инкасираа гол още в 6-ата минута. Филип Джуричич получи в половината на Ботев и изведе в коридор Филип Младенович, който чукна топката към Йеремеев, който във втори пореден мач наказа пловдивчани, разписвайки се за 0:1.

      Ботев опита да отговори в 22-ата минута, когато Нвачукву проби отдясно, влезе в наказателното поле, освободи се с финт от защитник и пробва нещо средно между удар и центриране, с което стражът на Панатинайкос се справи. Пет минути след това късметът не беше с Ботев след мощен удар на Николай Минков, който едва не счупи горната греда.

      В 34-ата минута след удар на Джуричич топката се отби в главата на Антъни Уджа и влезе неспасяемо във вратата на Бернат за 0:2, а пет минути след това Бакасетас нацели горната греда с изстрел от далечна дистанция. Антъни Уджа пък беше принудително заменен след сблъсък с Тамм в наказателното поле. Нападателят падна тежко и беше изведен на носилка със съмнения за сериозна контузия в коляното.

      Във втората минута на добавеното време на първата част Ботев инкасира и трети гол. Сирики Диабате сгреши, след като не успя да изчисти топката силно в предни позиции. Това позволи на Манчини да отнеме и да влезе в наказателното поле, след което подаде към свободния Филип Джуричич, който прати топката в мрежата за 0:3.

      След почивката в 50-ата минута Янис Коцирис изведе Йеремейеф с меко подаване, а нападателят технично копна топката над вратаря Бернат и отбеляза за 0:4. Първоначално попадението беше отменено заради засада, но ВАР показа, че страничният съдия е сбъркал, въпреки че останаха съмнения и за решението на видео системата.

      В 72-рата минута Мартин Секулич не успя да намери очертанията на вратата след удар с глава. Две минути по-късно Бернат предотврати сигурен гол при удар на Йеремейеф. В 86-ата минута Бернат спаси удар и на излезлия сам срещу него Димитрис Лимниос.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ