Search Suggestions
      сряда, 23.10.24
      Search Suggestions

          Акция „Купен вот“: МВР продължава проверките в цялата страна

          МВР усилено провежда акции във връзка с търговията на гласове, като в последните дни задържаните надхвърлят 70 души.

          В сряда във Велико Търново се очаква мащабна операция. Ден по-рано от силовото ведомство изградиха контролно-пропускателни пунктове на входовете и изходите на Русе.

          Според информация на МВР акциите срещу купения вот ще продължат до самия изборен ден, като се проверяват всякакъв вид сигнали – от граждани, от медии, действа се и по оперативна информация, събрана от полицейските сили. Акциите са изненадващи и в тях участват съвместно по няколко звена, съобщават от МВР. „Жандармерията“ охранява местата за съхранение на машините, както и транспортните коридори за камионите с бюлетини и други материали, нужни за вота.

          Последно от вътрешното министерство отчетоха, че на територията на цялата страна са проведени около 200 специализирани полицейски операции, като са били задържани 37 души. Постъпили са над 300 сигнала за нарушаване на изборното законодателство.

          Най-много в Бургас и във Варна. Повече от 230 сигнала са свързани с купуване на гласове в полза на политически партии или коалиции. Образувани са 73 досъдебни производства. Съставени са над 970 предупредителни протокола. От МВР е създадена организация за съдействие на хората без валидни лични документи, за да могат и те да упражнят правото си на глас.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions