събота, 21.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      ЦСКА отново стана за резил

      "Армейците" с трета поредна загуба

      ЦСКА записа трета поредна загубa и общо четвърта от 5 мача от началото на сезона в Efbet Лига. „Армейците“ тотално се изложиха и в Кърджали, отстъпвайки с 1:2 на Арда в среща от шестия кръг.

      Футболистите на Александър Тунчев тотално надиграха тима на Томислав Стипич, за когото нищо чудно това да се окаже последен двубой начело на ЦСКА.

      Арда поведе в 42-ата минута. Снажният Чинонсо Офор надскочи Браян Кордоба пред Густаво Бусато и се разписа с глава. Кошмарът на ЦСКА стана пълен в 53-ата минута, когато Иван Тилев покачи на 2:0. До края гостите имаха сили само за почетно попадение. Вкара го Годуин Коялипу в 85-ата минута.

      Сред избраниците на Стипич отново имаше доста промени в сравнение с титулярите от загубата с 0:1 от Славия преди седмица. Липсваха Джейсън Локило, Лумбард Делова, Иван Турицов и Матиас Фаетон. На техните места започнаха Браян Кордоба, Сейни Санянг, 19-годишният Юлиан Илиев и Улаус Скаршем. Турицов и Фаетон се появиха като резерви, но с нищо не помогнаха на тима си.

      Началните минути в Кърджали бяха скучни. В 10-ата минута Чинонсо Офор получи извеждащ пас зад гърба на защитата на „армейците“, но се забави с изстрела, в крайна сметка пробва да стреля със задна ножица, а Густаво Бусато без проблем улови. Десетина минути по-късно Тобиас Хайнц пробва мерника си, Анатолий Господинов спаси.

      В 27-ата минута Арда като по чудо не поведе. Димитър Велковски центрира, Станислав Иванов се откъсна зад гърба на отбраната на ЦСКА и засече топката, Бусато спаси. Бразилецът все пак извади късмет, защото ударът беше право в него, а не в някой от ъглите му.

      По-добрата игра на футболистите на Александър Тунчев доведе до откриването на резултата в 42-ата минутра. Домакините направиха добра многоходова атака, Густаво Каскардо центрира отдясно, топката стигна до Чинонсо Офор, който с глава отбеляза за 1:0. При ситуацията нападателят на Арда надскочи Браян Кордоба и отблизо прониза Бусато.

      Избраниците на Стипич можеха да изравнят в добавеното време. Християн Петров се измъкна от противник при центриране от корнер, нанесе удар с глава, но право в дясната греда. Последва добавка на Юлиан Илиев, но бранител на Арда изби пред голлинията.

      Малко след подновяването на играта ЦСКА бе близо до изравняване. След ъглов удар и последвали няколко мелета Скаршем и Илиев отправиха удари, но Господинов изби в нов ъглов удар, след който не се случи нищо интересно.

      В 53-ата минута Арда поведе с 2:0 и направи още по-трудна задачата на гостите. Станислав Иванов прекара топката между краката на Християн Петров, след това я мушна и между тези на Браян Кордоба, за да подаде на непокрития Иван Тилев, който отблизо реализира.

      В 60-ата минута Годуин Коялипу бе изведен на отлична позиция от резервата Матиас Фаетон, беше сам срещу Господинов, но стражът на Арда спаси.

      Малко след това и Бусато трябваше да се намесва – след удар на Борислав Цонев. 

      В 75-ата минута гредата спаси ЦСКА. Арда направи страхотна атака, Чинонсо Офор пусна към Борислав Цонев, който стреля, топката се отби в гредата.

      Десет по-късно топката беше центрирана от ъглов удар, а на близката греда Офор я продължи назад, където Коялипу беше непокрит и отблизо се разписа – 2:1 за домакините. До края не се случи нищо запомнящо се и кърджалийци се поздравиха с успеха.

      Победата е историческа първа за Арда в съперничеството с ЦСКА.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ