Search Suggestions
      неделя, 27.10.24
      Search Suggestions

          Челси пречупи Нюкасъл и се върна на победния път

          Лондончани прекъснаха серията си от два мача без победа в първенството, като излязоха на 4-о място със 17 точки

          Челси победи Нюкасъл с 2:1 в мач от деветия кръг на Висшата лига. Точни за успеха на „сините“ бяха Николас Джаксън (18) и Коул Палмър (47), докато за „свраките“ се разписа Александър Исак в 32-ата минута. 

          Лондончани прекъснаха серията си от два мача без победа в първенството, като излязоха на 4-о място със 17 точки. Нюкасъл е 12-и с 12 точки. 

          Нони Мадуеке отигра първата възможност в мача, след като още в 3-тата минута принуди Ник Поуп да се намесва след удар с левия крак.

          Секунди по-късно Николас Джаксън майсторски изведе Коул Палмър сам срещу вратаря и английският национал завърши с точен удар в мрежата. Последва обаче преразглеждане на ситуацията и от ВАР изчислиха, че атакуващият футболист е бил в засада.

          В 18-ата минута „сините“ излязоха напред в резултата. Домакините организираха отлична контраатака, при която Педро Нето получи извеждащо подаване отляво. Португалецът напредна и пусна успореден пас към Николас Джаксън, който засече във вратата за 1:0. 

          В 32-ата минута Нюкасъл изравни. Люис Хол получи отляво и центрира в наказателното поле, където Александър Исак беше оставен непокрит и прати топката във вратата. ВАР провери ситуацията, тъй като имаше съмнения за засада, но се оказа, че шведският национал е покрит. 

          Челси взе инициативата след гола на „свраките“, като удар на Мойсес Кайседо премина над вратата, а малко след това шут на Педро Нето беше блокиран. В 41-ата минута Нето получи отдясно, навлезе навътре и отправи удар, който след рикошет затрудни Поуп, но вратарят изби. 

          „Сините“ отново поведоха две минути след подновяването на играта. Ромео Лавия отне топката в центъра на терена и подаде към Палмър. Англичанинът напредна, навлезе в наказателното поле и с удар в близкия ъгъл вкара за 2:1. 

          В 50-ата минута лондончани можеше да вкарат и трети гол, но гредата спря Педро Нето. Португалецът нанесе удар с глава след центриране на Джаксън, но топката срещна десния страничен стълб. Седем минути след това удар на Исак беше изчистен от голлинията. 

          В 67-ата минута гостите получиха право да изпълнят пряк свободен удар от удобна позиция. Фабиан Шер шутира, но топката премина над вратата. Малко след това Рийс Джеймс изчисти удар с глава пред голлинията на Исак. 

          В 75-ата минута Исак направи непростим пропуск. Фофана сбърка при връщането на топката към Санчес. Шведският нападател овладя, излъга вратаря, но се забави и вместо да стреля към вратата, топката му беше отнета. 

          В 82-ата минута Поуп остави отбора си в мача. Палмър намери Мудрик непокрит в наказателното поле. Украинецът нанесе удар от 10-11 метра, но вратарят на гостите изби. 

          В последната минута на редовното време главният съдия посочи бялата точка след леко падаване на Нкунку след съприкосновение с Бърн. ВАР привика рефера да изгледа ситуацията на ВАР, след което той промени решението си. 

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions