София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

НЯМА ИНФОРМАЦИЯ ЗА МЕСТОНАХОЖДЕНИЕТО НА ПЕТКО СЕРТОВ

Бившият шеф на ДАНС е обявен за издирване и от Интерпол
7 годиниКрими 30 Боряна Райчева

Бившият шеф на Дърважна агенция „Национална сигурност“ Петко Сертов все още е в неизвестност. За последно е видян да тегли пари в района на НДК, след което е потеглил със светлосив автомобил Опел „Астра“ с регистрационен номер СА2987РМ – модел 2009 г. Това заяви началникът на СДВР Младен Маринов.
Превозното средство е засечено за последно в центъра на София. Все още се иззевмат видеозаписи от общински и частни камери в района, за да се изясни точно в коя посока е поел. Точната сума пари, която е изтеглил Сертов, не се уточнява, но по думите на Маринов, не е необичайно висока за начина на живот, който е водил бившият шеф на ДАНС.
Началникът на СДВР призова всички граждани, които имат информация за местонахождението на автомобила, да я предоставят на тел. 112.
МВР поддържа връзка с контактния център на „Гранична полиция“, както и с всички съседни държави. Към момента няма данни Петко Сертов да е пресичал някоя от границите. Това заяви главният секретат на МВР Светлозар Лазаров. Въпреки това от вчера Сертов е обявен за издирване и от Интерпол.
Припомняме, че Петко Сертов е в неизвестност от 5 декември. Той е оставил мобилните си телефони вкъщи и е напуснал дома си, според информацията, дадена от съпругата му.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!