София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - разкъсана облачност Пловдив 13 °C Пловдив 13°C - ясно небе Варна 10 °C Варна 10°C - ясно небе Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Николай Ненчев: Допускам, че дронът е бил следен от нашите сили

"Това е обезпокоително, но трябва да свикваме с този факт“

29 сОбщество 903 Иванина Игнатова

„Обезпокоителен е този факт. Дорнът е в близост до лодките на хората. Допускам, че до часове Военноморските сили ще си свършат работа. Допускам, че дронът е бил следен от нашите сили“, каза в ефира на bTV Николай Ненчев, бивш военен министър.

'На по-късен етап може да се установи дали дронът е руски, или украински. Няма голямо значение дали е руски или украински, след като вече е на българския бряг. Това е обезпокоително, но трябва да свикваме с този факт“, коментира той.  

„Това, че в момента не виждаме военнослужещи в района не означава, че не се работи по този повод. Вероятно от Военноморските сили от Варна. Нашите военнослужещи са хора с голям опит.", заяви Ненчев.

„На този етап можем да гадаем. Това не е първият случай. Около Сарафово миналата година беше открита ракета“, припомни той.