петък, 20.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Десетки жертви при израелска атака срещу центъра на ООН

      Най-малко един служител на UNRWA беше убит, а други 22 бяха ранени при израелски удар срещу център за разпределение на храна в източната част на Рафах, южно от ивицата Газа, се казва в изявление на агенцията на ООН за палестинските бежанци.

      „Днешното нападение срещу един от малкото останали разпределителни центрове на UNRWA в ивицата Газа идва на фона на изчерпване на запасите от храна, гладът е широко разпространен и в някои райони се превръща в глад“, каза генералният комисар на UNRWA Филип Лазарини.

      „Всеки ден споделяме координатите на всички наши съоръжения в ивицата Газа със страните в конфликта. Вчера израелската армия получи координатите, включително и на това съоръжение.“, уточни още той.

      „Повече от 400 души бяха убити, докато търсеха подслон в съоръжения на ООН в Газа, и повече от 150 обекта на UNRWA бяха ударени, въпреки че имаха защитен статут съгласно международното право.“, казаха от организацията.

      „Организацията на обединените нации, нейният персонал, помещения и активи трябва да бъдат защитени по всяко време… Отново призовавам за независимо разследване на тези нарушения и необходимостта от отговорност“, добави Лазарини.

       

      Снимка: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ