Арестуваните в Тулуза българи изтезавали просяци

Схема на „модерно робство“ е разбита от френските власти

2 годиниКрими 4

Арестуваните в Тулуза българи са изтезавали жестоко жертвите си, пишат френските медии, оповестявайки подробностите около разследването.

Припомняме, че вчера 11  български граждани от ромски произход бяха задържани в югозападния френски град Тулуза за организиране на мрежа от просяци. Арестувани са 8 мъже и три жени, а срещу четирима от тях са повдигнати обвинения за експлоатация на просяци, трафик на хора и пране на пари, съобщава ФП.  

Разследването, довело до арестите, е започнало още през май миналата година по жалба на българин. Той бил "нает" от една от пет ромски фамилии, които експлоатирали просяци в Тулуза. В България такива фамилии водели охолен живот, съобщава Франс прес. 31 мъже, една жена и едно седемгодишно дете, които били експлоатирани, са поверени на социалните служби. Всички жертви обаче, с изключение на една от тях, искат да се върнат в страната си.

Арестуваните принуждавали различни хора – предимно такива с физически или психически проблеми, да просят по кръстовищата в Тулуза. Определяли им работно време – от 9 до 21 ч. и поставяли долна граница за сумите, които просяците трябвало да събират. За онези, които не успявали да изпросят достатъчно пари, следвали жестоки наказания. Някои били връзвани за дървета, други – прегазвани с коли и зверски пребивани. Жертвите, сред които и 7-годишното дете, били принуждавани и да пият големи количества алкохол с цел по-лесното им манипулиране, съобщи Нова телевизия.

В схемата, която френските власти определят като „модерно робство”, всеки просяк имал собствен „господар”. А „господарите” в групата често търгували с жертвите си и си ги препродавали срещу 500 евро.

ОЩЕ ОТ Крими

Божков е избягал, ще го издирват от Интерпол

В момента тече спецакция в офиса му

3 чКрими

Прокуратурата разтресе Президентството със скандално СРС

От Обвинението твърдят, че е осуетил проверка на КПКОНПИ срещу Десислава Радева

20 чКрими

Блокада в село Малорад

Акцията е свързана с борбата с битовата престъпност

1 денКрими

Ето кой е "любовникът", присвоил онлайн 1 млн. лева от банкова служителка във Варна

Името му е Сергей Михайлов, представял се за Мирослав

2 дниКрими