София 28 °C София 28°C - ясно небе Велико Търново 29 °C Велико Търново 29°C - ясно небе Пловдив 33 °C Пловдив 33°C - ясно небе Варна 32 °C Варна 32°C - ясно небе Бургас 31 °C Бургас 31°C - ясно небе

Лозан Панов: Благодаря, че мога да говоря пред Гешев - човекът, който обедини нацията

Изказване на председателя на ВКС
12 сПолитика 4503

"Благодаря, че мога да говоря пред Гешев - човекът, който обедини нацията.", заяви председателят на ВКС Лозан Панов пред ВСС, по повод искането за отстраняването на Иван Гешев от поста главен прокурор.

Панов беше категоричен, че процедурата, по която се иска отстраняването на Главния прокурор е легитимна и основателна. Той даде пример с производството срещу себе си, което се е случило по същата процедура. В речта на Панов се стигна до намеса от страна на Иван Гешев. Последният прекъсна идейния си противник, като го обвини в липса на кавалерство.

Поводът беше, че Панов се обърна към един от члена на ВСС Пашкунова, като обясни промяната в поведението й с кариерата на сина й. Председателят на ВКС пожела успех на сина на Пашкунова. Панов взе отношение и по казуса с нахлуването в Президенството. Той определи проявата като мутренска.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!