София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Тома Биков: Ще положим усилия да проведем разговор с "Има такъв народ"

"Подхождаме с разбиране и съчувствие към "Демократична България", каза още депутатът
25 мПолитика 495 Мирослав Митков

Ще положим усилия да проведем разговор с "Има такъв народ". Това каза заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ - СДС по време на брифинг в Народното събрание.

"Подхождаме с разбиране и съчувствие към "Демократична България". Ние положихме усилие да ги извадим от една ситуация, в която те наистина очевидно са се устремили сами да влязат. Това е ситуация, в която има два варианта. Първият е да станат част от едно неясно политическо мнозинство и да подкрепят едно правителство, което няма да бъде в състояние да носи политическа отговорност за управлението на страната. Вторият вариант е да вървим към бързи, предсрочни парламентарни избори. И в двата случая резултатът ще бъде един - хаос, безвластие, увеличаване на контрабандата, спад на приходите, задълбочаване на икономическите и социалните проблеми, невъзможност на държавата да помогне на пострадалите от кризата. Оттук нататък за всичко това огромната отговорност ще носи "Демократична България", каза още Тома Биков.

Той обяви, че ГЕРБ - СДС ще положи усилия за разговори с "Има такъв народ" и ако те откажат, отговорността ще падне върху тях и "Демократична България". "Те трябва много ясно да кажат с кого разговарят, за какво разговарят и къде разговарят", подчерта Биков.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!