София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Трима министри на среща за спорта в Стара Загора

Те се запознаха с основните проблеми, които стоят пред тях в дейността им
7 сСпортни 191 Мирослав Митков

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и министърът на  икономиката Лъчезар Борисов се срещнаха с представители на спортните клубове в Стара Загора. Те се запознаха с основните проблеми, които стоят пред тях в дейността им, като много сериозно беше засегнат въпросът за отпусканите средства от ММС по Програмата за развитие на спортните клубове. В Стара Загора 23 клуба получават субсидия, която е в размер на 307 691 лв. Това съобщават от пресцентъра на ММС.

“Плановете ни са през следващите 4 години да достигнем до 200% увеличение на парите, които се отпускат за клубовете. Това е важно да се случи, за да могат треньорите да получават по-високи възнаграждения за своята работа. Те са хората, които изграждат спортистите”, заяви Кралев. Той допълни, че се предвижда да се повиши квалификацията на наставниците и да бъде регламентиран техният статут. 

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев заяви, че ще продължи изграждането на физкултурни салони в цялата страна. Планът е всяка година да се строят по 25 съоръжения. В Стара Загора ще бъде построен такъв във II ОУ “П. Р. Славейков”. Вълчев допълни, че се работи и по идеята във всяко училище да бъде изградено футболно игрище, с което да се подобрят значително условията за провеждането на часовете по физическо възпитание.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!