София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Кошмарна вечер за Лудогорец в Европа

"Орлите" загубиха с 0:6 от Еспаньол, играха с 9 човека след червени картони на Форстър и Гуралски

4 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Лудогорец записа изключително тежка загуба с 0:6 от Еспаньол при гостуването в Барселона от групите на Лига Европа. "Орлите" паднаха от испанския тим и в Разград преди две седмици, но само с 0:1.
Тази вечер беше кошмарна за българския шампион, който допусна ранен гол, а в 11-ата минута остана и с човек по-малко. Рафаел Форстър бе изгонен с директен червен картон, а в 34-ата преждевременно към съблекалните пое и съотборникът му Яцек Гуралски.
Двубоят на стадион "Корнея-Ел Прат" се разви кошмарно за българския шампион. Още в четвъртата минута Еспаньол поведе чрез Оскар Мелендо, който беше оставен непокрит в наказателното поле на "орлите" и вкара за 1:0.
В 11-ата минута Рафаел Форстър беше изгонен с директен червен картон. Бразилският защитник фаулира Кампусано, който се озоваваше сам срещу Пламен Илиев. Съдията Франсоа Летесие беше категоричен в решението си и отстрани Форстър от игра.
В 19-ата минута резултатът стана 2:0. При центриране от ъглов удар Илиев не успя да избие топката, а на далечната греда Кешерю увисна и позволи на Луис Лопес да отбележи отблизо с глава.
В 34-ата минута ситуацията за Лудогорец се усложни още повече. Българският шампион остана с девет човек. Гуралски блокира с ръка удар на Матиас Варгас по посока на вратата. Съдията от Франция Франсоа Летесие отсъди дузпа и показа втори жълт картон на поляка. Варгас реализира, макар че Пламен Илиев беше много близо до спасяване - 3:0.
До почивката вратарят на националния ни отбор спаси няколко ситуации и не позволи на "папагалчетата" да стигнат до още по-изразителна преднина. При едно от положенията, след силен удар на Мелендо, Илиев изби топката в гредата, която се оказа последната преграда пред четвъртия гол.
Заради червените картони Станислав Генчев взе решение да пусне в игра Джорджан Икоко и Абел Анисе, за да заздрави защитата. Сменените пък бяха Марселиньо и Кешерю.