София 10 °C
Велико Търново 8 °C
Пловдив 12 °C
Варна 9 °C
Бургас 13 °C
Начало Новини Предавания На живо

Искрен Веселинов, ВМРО: Говорихме с Ананиев, всички деца трябва да получат държавна подкрепа

Партията от патриотите и ГЕРБ са постигнали общо съгласие по темата
10 сЕвроком 232

Управляващите партии ГЕРБ и ВМРО са постигнали съгласие по спора си за детските добавки, след като стана ясно, че партията от патриотите няма да подкрепи запазването на доходния критерии за месечните помощи.

"Приятели, спорът ни с ГЕРБ за детските надбавки предизвика голям интерес и затова се радвам да споделя с вас, че сме на път да го решим по начин, който защитава интересите на всички български деца, а и на полицаи и лекари", това коментира депутатът от ВМРО Искрен Веселинов във Фейсбук.

По думите на Веселинов са имали конструктивен разговор с министъра на финансите Кирил Ананиев и са се обединили около мнението, защитавано от ВМРО, че всички български деца трябва да получат държавна подкрепа.

"Вървим към втория вариант, предложен от мен преди няколко дни - тези от семейства с ниски доходи да бъдат подпомагани чрез ЗСПД и т.нар. детски надбавки, а всички останали да получат данъчни облекчения в същия размер - т.е възможност родителите да намалят с 4500 лв. годишната си данъчна основа за всяко дете, респективно в резултат по 450 лв.годишна подкрепа", каза още Веселинов.