София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Манолова: Очаквам да чуем мотиви, с които Слави Трифонов връща мандата

"Българите искат кабинет на промяната", каза още тя
10 сПолитика 1686 Мирослав Митков

Решението за връщане на мандата е на „Има такъв народ” и на Слави Трифонов. Това е негово решение, с негови мотиви, които очакваме да чуем и при конституционната процедура при президента. Това каза Мая Манолова от „Изправи се! Мутри вън!”.

„Да, ние сме заявили още в предизборната кампания, че бихме подкрепили кабинет на промяната, в който да бъде сформиран по предложение на някоя от партиите от досегашната извънпарламентарна опозиция, демократичните субекти, с които имаме общи приоритети”, каза тя.

„Вотът на българския народ каза точно това, че хората не искат управление на партиите от статуквото, а искат кабинет на промяната. Ние стоим зад това искане на българските граждани”, заяви Манолова.

Попитана дали биха взели третия мандат, тя посочи, че президентът трябва да реши на кого да го връчи.

„Не е логично да го връчи на най-малката парламентарна група. Да, ние сме активни, ние сме работливи, ние можем да носи отговорност, но не смятам, че е нормално зад гърба на най-малкия да се скрият големите”, заяви тя.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!