София 30 °C
Велико Търново 31 °C
Пловдив 33 °C
Варна 26 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

Огнян Герджиков: Георги Попов остава собственик на ПФК "Левски"

Той коментира, че промяна няма след джиросването точна акциите към Борисов

Огнян Герджиков: Георги Попов остава собственик на ПФК "Левски"

Той коментира, че промяна няма след джиросването точна акциите към Борисов

2 дниОбщество 836 Ивана Иванова


Първоначално съм направил грешна преценка и след внимателно проучване на ситуацията вече съм на мнение, че Георги Попов е категоричният собственик на Левски. Това каза професорът по търговско право Огнян Герджиков в ефира на БТВ.

Една ценна книга - акция или временно удостоверение, което е едно и също, се джиросва на гърба. Когато има много джира и този гръб не стига, тогава се залепя един бял лист - казва се "алонж", от френски "продължение". На него продължават всъщност джиросванията. Това е единен документ. Не могат да бъдат два. Трябва във всеки един момент да може да се проследи непрекъснатият ред на джирата.

"По думите му само джиратар може да стане джирант и да джиросва. Прекъсне ли се тази верига, всичко отива по дяволите. Това няма как да се проследи, ако са с отделни документи. Защото ако са с отделни документи, както е в случая, същият този Георги Попов, може такива джиросвания да направи по отношение на Путин, Тръмп... Да пусне масово такива джира", коментира Герджиков. 

"Ако е направено умишлено, умно е замислено, защото побъркаха държавата за една седмица. Аз чак вчера се осъзнах, виждайки това, за което става дума. По-скоро е от незнание. Изтълкуваха ми думите съвсем неправилно. Аз никога не съм казвал, че Бойко Борисов става акционер. Не, той акционер ще стане, ако се впише в книгата на акционерите. Иначе има само правото да се впише и да стане акционер", допълни той.