София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 18 °C Велико Търново 18°C - слаб дъжд Пловдив 23 °C Пловдив 23°C - слаб дъжд Варна 23 °C Варна 23°C - разкъсана облачност Бургас 21 °C Бургас 21°C - слаб дъжд

СРЕЩУ ПАРИЧНА ГАРАНЦИЯ: Съдът пусна бияча на Митко от Пловдив

Гаранцията е в размер на 5000 лв.
3 мПравосъдие 314 Антоанета Начева

Районният съд в Пловдив пусна от ареста срещу гаранция от 5000 лв. 46-годишния Ивайло Дадански, който удари продавача на чорапи Митко в квартал Капана, съобщава Радио Пловдив.

Адвокатът и притежател на на известно до скоро заведение в арт-квартала на Пловдив беше задържан в събота за 72 часа, като прокуратурата поиска постоянен арест за него. Съдът обаче прецени, че не е нужна най-тежката мярка, въпреки вината му и го пусна срещу парична гаранция. 

В залата Дадански и адвокатът му описаха противоположна картина на случилото се, като въпреки видеокадри от инцидента, бизнесменът заяви, че никога не е удрял Митко, а само му се заканил с глава. Ивайло Дадански заяви, че е жертва на омразата на пловдивчани е бил прнуден да прекрати бизнеса си. Стана ясно също, че не е бил арестуван след двудевно издирване, както съобщи прокуратурата преди това, а всъщност той сам се е предал. 

В съда бе призован и Митко, който заяви, че иска само обезщетене от поне 10 000 лева. Решението на Районния съд не е окончателно и подлежи на обжалване. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!