петък, 20.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
20.3 C
Варна
Search Suggestions

      „Изправя ми се косата от заглавията за Борисовата“

      Нямало да има строителство в Борисовата градина. Това гласи твърдението на кмета на София Йорданка Фандъкова, след като вчера общинските съветници от квотата на ДСБ Марта Георгиева и Иво Божков алармираха за рисковите промени (виж Евроком от вчера: „ДСБ срещу коли строежи в Борисовата градина“). 

      Днес от 17.30 ч. в УАСГ ще се състои първото обществено обсъждане на проекта за ПУП-а на Борисовата градина.

      „Като кмет ще гарантирам, че мнозинството в Столичния общински съвет ще подкрепи най-консервативния подход за Подробен устройствен план (ПУП) Борисовата градина – никакво строителство. Ако това не се случи, ще върна решението“, каза Фандъкова пред журналисти. 

      „Като чета заглавия в медиите за Борисовата градина, и ми се изправя косата – застрояване, презастрояване. Няма да има такова нещо“, заяви тя.

      По думите й проектът на арх. Атанас Ковачев спечелил с „най-консервативния от всички проекти за Борисовата градина“.

      Тя щяла да настоява „Спортна София“ и конната база да си останат там, където са в момента: „Никакви климатични училища, няма необходимост от такова нещо“.

      Йорданка Фандъкова е категорична, че стадионите в парка имат нужда от модернизация, но в съществуващите терени.

      Относно автокъща „Капитолия“ в парка искалa премахването й. „Помолих районния кмет Мария Ачкова (ДСБ), да премахнем заедно автокъщата, но не получихме кой знае каква подкрепа – да не кажа – никаква“, твърди Фандъкова.

      Затова била възложила на арх. Влади Калинов, директор на Дирекцията „Строителен контрол“, да издаде заповед за премахването й. „Но тя сега се обжалва“, оправда се кметът.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ