Search Suggestions
      Search Suggestions

          При гонка: Шофьор на мигранти с 25 присъди блъсна полицейска кола

          Полицейска кола е била блъсната по време на гонка с бус, превозващ нелегални мигранти по Подбалканския път. Екшънът се разиграл снощи, задържани са двама българи. Териториалното отделение на прокуратурата в Карлово наблюдава досъдебно производство по случая, за подпомагане на чужди граждани да преминат незаконно през страната. Единият от арестуваните е осъждан 25 пъти. Последното си наказание изтърпял през 2023 г., съобщиха от държавното обвинение.

          Около 21 ч. снощи в района на бензиностанция на Подбалканския път полицейски патрул подал сигнал за спиране на товарен бус. Водачът първоначално намалил, след което дал газ и отпрашил в опит да избегне проверка. Започнало преследване, при което бусът ударил единия от двата преследващи го полицейски коли.

          След около 2 км в района на село Васил Левски товарният автомобил е спрян. Установено е, че в него пътуват двама български граждани, а в задната му част се превозват 18 сирийци, незаконно преминали на територията на България. Трима от мигрантите са малолетни, а осем – непълнолетни.

          Действията по разследването продължават.

          Снимка: БГНЕС

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          Search Suggestions
              Search Suggestions