София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Атанас Зафиров: Григорова е поредният неблагодарник, използвал БСП за лични амбиции

"Йончева е разочарование, борбите ѝ са били театър, издигането ѝ от ДПС е морален проблем"

15 дниПолитика 19 Васил Василев

Когато се появи възможност да управляваме, веднага се появяват и дубликати - "спасители" и "месии". Ваня Григорова е пример за опит за превземане на партията отвътре, поредният неблагодарник, използвал БСП за лични амбиции. Тя стана съпричастна на модела на ГЕРБ. Това заяви зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров пред Нова ТВ. 

„Нагледахме се през годините на хора, използвали БСП като ракета носител, за лични амбиции. Много бързо след това забравяха на какво дължат успехите си. Григорова е класически такъв пример, и то пресен. Тя много бързо ще разбере, че без подкрепата на БСП резултатът ѝ ще бъде различен. За няколко месеца четири пъти излъга избирателите си. Обещаваше да вдига заплатите, но най-напред вдигна своята”, посочи той.

По думите му на 1 май ще има събрание на лявопатричното център пространство. „Само БСП  е принципна и последователна, не се поддадохме на внушенията да не бъдем срещу модела на ГЕРБ. Направихме си изводи - не налагаме хора на всяка цена. Понякога те доказват, че имат коренно различни намерения. Елена Йончева е поредното разочарование. Борбите ѝ са били театър, издигането ѝ от ДПС е морален проблем. Тя нанася щета на политическата система. За кандидатите за евродепутати ще заложим на хора, доказали, че могат да защитават националните интереси, дори и подложени на големи изкушения - сплав от нови и познати лица", категоричен е Зафиров.