София 25 °C
Велико Търново 28 °C
Пловдив 27 °C
Варна 22 °C
Бургас 23 °C
Начало Новини Предавания На живо

10 000 фалшиви маркови дрехи задържаха на ГКПП "Лесново"

Стоките са намерени в бус с полска регистрация, управляван от български гражданин

10 000 фалшиви маркови дрехи задържаха на ГКПП "Лесново"

Стоките са намерени в бус с полска регистрация, управляван от български гражданин

5 мКрими 686 Иван Гергов


Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ са задържали 10 000 контрабандни „маркови“ облекла, при проверка на Митнически пункт Лесово. Стоките са открити влизащ в страната товарен микробус, управляван от български гражданин.

За акцията съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници". 

Микробусът с полска регистрация е пристигнал на МП Лесово на 05.08.2020 г. в 16,30 часа на трасе „Входящи товарни автомобили“ и шофьорът е декларирал, че превозва мебели от Турция за Полша. При извършената митническа проверка, митническите служители откриват в товарното помещение на автомобила, вместо мебели, недекларирани 9797 броя облекла, всички с обозначения на световноизвестни марки.

Иззети са детски, дамски и мъжки спортни комплекти, панталони, тениски и други недекларирани текстилни артикули с лого на марките Valentino, Gucci, Versace, Armani, Boss, Philipp Plein, Moschino, Calvin Klein и др.

По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор, под надзора на Окръжна прокуратура – Ямбол.