София 30 °C
Велико Търново 31 °C
Пловдив 33 °C
Варна 26 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

Борисов извика министрите за спешно заседание

Зимната обстановка в страната се усложнява

Борисов извика министрите за спешно заседание

Зимната обстановка в страната се усложнява

3 годиниОбщество 8 Боряна Райчева


В 17:30ч. започна извънредно заседание на щаба за изпълнение на Националния план за защита при бедствия в Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Освен премиерът Бойко Борисов, в съвещанието участваха министрите Румяна Бъчварова, Лиляна Павлова, Ивайло Московски, Теменужка Петкова и кметът на София Йорданка Фандъкова.

След проведена кореспонденция с областните управители от Северна България се установи, че зимната обстановка се усложнява. Има силни ветрове, снегонавявания и няма видимост.

Днес беше спряно движението на камиони над 12 тона по републиканските пътища. За всички превозни средства е затворена АМ „Тракия“ в участъка от пътен възел „Зимница“ до Бургас и по Подбалканския път от „Петолъчката“ до Бургас. Алтернативният маршрут е през Елхово - Болярово. В област Варна също е ограничено преминаването. Заради ураганен вятър в област Добрич в следващите часове може да бъде спряно движението дори за леките автомобили.

За всички превозни средства са затворени проходите Ришки, Републиката, Обзорски, Айтоски, Троянски, Златишки и Върбишки.

78 населени места са без електричество в района на Бургас, Варна и Сандански. 75 екипа на EVN работят в проблемните участъци.