София -2 °C
Велико Търново -2 °C
Пловдив 2 °C
Варна 4 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

Борисов сам вкъщи: Да носим маски и дистанция. Виждате, че и аз се научих да излъчвам (ВИДЕО)

Премиерът участва във видеоконференция на лидерите на ЕС
7 сЕвроком 2052

Виждате, че и самичък се научих това да го правя (да излъчва на живо във Фейсбук). Затова ви моля да пазим лекарите, за да няма много хора в болниците и да не изнемогнат. Затова нека да спазваме мерките, да носим маски и дистанция. Това коментира премиерът Бойко Борисов във видео във Фейсбук. 

Министър-председателят Бойко Борисов участва във видеоконференцията на членовете на Европейския съвет по въпросите на COVID-19. Целта е държавните и правителствените ръководители на страните членки да обменят информация за най-добрите практики и за по-добрата организация на системите при справянето с коронавируса.

Дискусията се провежда онлайн заради пандемията, а премиерът Борисов се включва в нея от дома си, тъй като е под карантина. Акцент в обсъжданията ще бъде поставен върху въпросите за тестването, проследяването и ваксините.

"Пред колегите от Европейския съвет ще заявя, че ситуацията с коронавируса е очаквано тежка. Отдавна настоявам за единен медицински протокол, единни бързи тестове и солидарност между държавите от ЕС. Трябва да се стремим да осигурим лесен достъп до ваксините за всички европейски граждани. Процедурата по сдобиването с ваксини трябва да е прозрачна, за да няма никакви спекулации", написа по-рано Борисов във Фейсбук.