София 1 °C София 1°C - лека мъгла Велико Търново -1 °C Велико Търново -1°C - мъгла Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - разкъсана облачност

БСП поиска оставката на Фандъкова заради починалото дете

"12 години се управлява от Борисов и Фандъкова, трябва да се поеме от ГЕРБ", каза Иван Ченчев
1 мЕвроком 382

БСП поиска оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова заради смъртта на 16-годишния Людмил, който почина след удар от ток заради оголен кабел до шахта на тротоара на столичния булевард „Иван Гешов“.

„София в последните 12 години се управлява изцяло от Борисов и Фандъкова и политическата отговорност трябва да се поеме от ГЕРБ“, каза Иван Ченчев в декларация от името на парламентарната група на БСП.

„4 години в мандата на този парламент БСП повдига последователно въпроса за корупцията, корупцията която четири години разяжда държавността, 4 години, последните особено, доведоха до едно ниво на корупция, което ни е посочено и от Европа, и от различни мониторингови доклади“, скочи той.

Според него има стотици случаи на безхайстеност, безстопанственост и некадърност заради „калинките“ в различните нива на управление в страната.

„От управляващото мнозинство скачате като ужилени, когато ви казваме, че корупцията в България убива и няма вече човек, който да не се замисли, че българите заслужават достоен живот, който не могат да получат, защото управлението на ГЕРБ не им го дава“, коментира Ченчев.  

„Колко трагични случая трябва да има, за да се поеме политическата отговорност от ГЕРБ, която управлява, колко трябва да страдат семействата на загинали хора,тези въпроси трябва да намерят отговори“, каза още той.

Според него дори след смъртта на 16-годишното момче никой не поема отговорност, няма обяснение от институциите и заради това въпросът за оголения кабел е въпрос за корупцията.

„Този път номерът ви няма да мине и няма да говорите кой бил виновен там долу, може да изкарате виновна счетоводителката на района, но номерът няма да мине, защото се касае за смърт, политическа некомпетентност, корупция и вашето управление“, настоя социалистът.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!