София 34 °C
Велико Търново 35 °C
Пловдив 37 °C
Варна 30 °C
Бургас 30 °C
Начало Новини Предавания На живо

Il Volo с грандиозен концерт в Арена Армеец

Българските фенове запяха в един глас с оперните певци
пропускане

Il Volo с грандиозен концерт в Арена Армеец

Българските фенове запяха в един глас с оперните певци

8 месецаРазвлечение 309 Боряна Райчева


Италианското оперно трио Il Volo зарадва българските си фенове с грандиозен концерт в "Арена Армеец София". Членовете на групата Джианлука Джинобле, Игнацио Боскето и Пиеро Бароне изпълниха най-новите си авторски песни, както и известни италиански и английски класики.

Кариерата им започва след появата им в италианско телевизионно шоу през 2009. Всеки от тях се явява самостоятелно и накрая победител става Джианлука Джинобле с песента на Андреа Бочели „Il mare calmo della sera“.

Името на групата е сменено на Il Volo през есента на 2010 година. През същата година излиза и първият им албум с едноименното заглавие „Il Volo“. През 2011 година имат турне в САЩ. През февруари 2015 година печелят италианския музикален фестивал „Санремо“ и приемат честта да представят Италия на песенния конкурс „Евровизия“ същата година. На 23 май 2015 на големия финал в Евровизия с песента „Grande amore“ (Голяма любов) те успяват да извоюват почетното трето място в класирането, като са първи в телевота на зрителите.

Тази година групата е на световно турне, за да представи най-новия си албум "Musica". В България, освен в Арена Армец в София, те пяха и във Варна на 16 септември в Двореца на културата и спорта.

След края на европейската обиколка, турнето на Il Volo продължава в Латинска и Северна Америка.