София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Искат мораториум върху продажбата на общински болници

Предложението е внесено в Народното събрание от БСП
1 мПолитика 219 Златина Петкова

От БСП са внесли в деловодството на Народното събрание мораториум върху продажбата  на общински болници, става ясно от пост във Фейсбук  на лидера на социалистите Корнелия Нинова.

„В кампанията, когато бях при вас, обещах да спрем продажбата на вашите общински болници. Изпълних това обещание. Внесохме мораториум върху продажби на общински болници. Новите партии го отхвърлиха. Днес го внесохме отново“, е казала Нинова към хората в Раднево и Велинград.

Припомняме, че в петък от парламентарната трибуна председателят на левицата предложи да се въведе мораториум за сключване на договори за концесии до избора на ново правителство. Предложението беше отхвърлено с гласовете на „Има такъв народ“, ДПС, „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“.  Аргументът им беше, че не са се запознали с документа, за да го одобрят.

Проекторешението на БСП вече е публикувано на интернет страницата на Народното събрание. То предвижда до избирането на новия Министерски съвет да се наложи мораториум върху отдаването на концесии, продажбата на държавни и общински болници и назначенията в държавната администрация, регулаторните органи и предприятията с над 50 процента държавно участие.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!