София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - разкъсана облачност Пловдив 13 °C Пловдив 13°C - ясно небе Варна 10 °C Варна 10°C - ясно небе Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Караянчева за ареста на кмета на Стамболийски: Ще поискаме оставката на вътрешния министър

"Връщането на хартиения вот не значи, че машинният няма да бъде запазен", заяви тя

42 сПолитика 247 Александър Евстатиев

"Един успешен кмет беше арестуван по вероломен начин, като беше нахлуто във фабриката му и дома му, сякаш е престъпник. Многократно е бил разпитван и можеше да се отиде на разговори с него. Явно Дерменджиев използва прийомите на Рашков. Ще поискаме оставката на вътрешния министър", каза за Нова Тв Цвета Караянчева по повод арестувания кмет на Стамболийски, който е член на ГЕРБ.

Според нея причината за ареста му е, че Продължаваме Промяната се опитват да забавят процеса на разглеждане на Изборния кодекс.

"Връщането на хартиения вот не значи, че машинният няма да бъде запазен. Борисов е изключително диалогичен и иска да се случи правителство. Има обаче неща, които трябва да се разгледат, тъй като избирателите го очакват от нас. Има възможност за дебати, няма нужда от комисия", коментира Караянчева ожесточените дебати около връщането на хартиените бюлетини..