София 5 °C София 5°C - облачно Велико Търново 3 °C Велико Търново 3°C - облачно Пловдив 7 °C Пловдив 7°C - облачно Варна 5 °C Варна 5°C - облачно Бургас 7 °C Бургас 7°C - предимно облачно

Мартин Димитров: България целенасочено бе държана в зависимост от Москва

"Не трябва да зависим от "Газпром" и да плащаме повече", заяви депутатът от "Демократична България"

21 сПолитика 413 Николай Парашкевов

"Не трябва да зависим от "Газпром" и да плащаме повече. Наивно е да се връщаме към старите практики и договорки с Москва. Рискуваме да се случи същото и да се спрат отново доставките. Купуването на целия азерски газ е най-доброто решение", това заяви Мартин Димитров, депутат от "Демократична България" пред NOVA NEWS.

За него е редно министърът на енергетиката да разкрие повече за доставката втечнен газ от САЩ, за да успокои обществото:

"Изключително важно е да се знае, ако наистина е договорено цялото количество азерски газ. България целенасочено бе държана в зависимост от Москва", отбеляза той. 

По думите му има нужда от повече яснота и алтернативи, а и да искаме от ЕК да купува тя като единен потребител на синьо гориво:

"Трябва да бъде разяснено докъде стигат санкциите и какви са възможностите", посочи Димитров.

Според него строителството на интерконектора с Гърция е напреднало значително много:

"Поискахме дефицитът на БВП да не се увеличава. Нулевото ДДС за хляба е много сложно и се поема риск. Диференцираното ДДС за регулираните цени ще работи - за парното и газа трябва да има такова и ще свали цените веднага", подчерта той.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!