София 25 °C София 25°C - предимно облачно Велико Търново 20 °C Велико Търново 20°C - предимно облачно Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - разкъсана облачност Варна 23 °C Варна 23°C - ясно небе Бургас 22 °C Бургас 22°C - ясно небе

Министър Стоянов за починалия в ямболския арест: Към момента се твърди, че е самоубийство

,,Образувано е следствено дело по случая''

1 мКрими 299 Марияна Стойчева

Към момента се твърди, че при случая със смъртта на 32-годишния мъж в ареста в Ямбол става въпрос за самоубийство. Това обясни вътрешният министър Калин Стоянов. Той уточни че разследването по случая продължава:

"Образувано е следствено дело по случая, отделно от което има и дисциплинарно производство по отношение на един от служителите, както и дисциплинарна проверка по отношение на целия случай и към момента се извършват процесуално-следствени действия. Най-важното, което се чака, е аутопсията на загиналия.

За момента се твърди, че става въпрос за самоубийство - от момента на влизането му в районното управление до смъртта - през цялото време има камери, така че лесно може да се установи какво точно се е случило".

Преди два дни 32-годишен мъж беше намерен мъртъв в ямболската полиция няколко часа след задържането му. Близките на починалия заявиха, че върху него е употребено полицейско насилие и помолиха вътрешния министър за съдействие по случая.