София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Отложиха делото за клевета на Манолова срещу Борисов

Заседанието ще се проведе на 9 март
48 сПолитика 407 Боян Марков

Делото на лидера на "Изправи се.БГ" Мая Манолова за клевета срещу премиера Бойко Борисов бе отложено за 9 март. Причината - неявяване на вещото лице.

Делото е по повод твърденията на Борисов, че Манолова и екипът ѝ са били във Волуяк, за да убеждават роми, които да твърдят, че ГЕРБ и Фандъкова са им плащали за да гласуват по време на местните избори през 2019 година. 

"Най-вероятно забавянето на делото се дължи на нежеланието на Бойко Борисов да бъде осъден преди предстоящите парламентарни избори. Трябва да има справедливост. Не може премиерът, в ефира на национална телевизия, да лъже и да говори клевети срещу основния си опонент на изборите", заяви Мая Манолова.

"Ден преди втория тур Борисов наговори куп лъжи, включително, че съм се срещала с роми във Волуяк и че Галеви са помагали в кампанията ми. Преди парламентарните избори Борисов трябва да получи осъдително решение, за да е ясно, че по време на следващите избори не може да си позволява подобни безобразия", категорична бе тя.

"Очакваше се днес съдът да се произнесе по искането ни Борисов да се яви в залата и да стане ясно дали той, или неговият организационен секретар лъже в своите показания и изявления. От деловодството заявиха, че отлагането, вероятно, е заради неявяване на вещото лице, в случая – премиерът Борисов", заяви адвокатът на Манолова - Минчо Спасов.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!