София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

РАШИДОВ С ПЪРВИ КОМЕНТАР: Управлявах лично една баничарка, минах на жълт светофар

Ударът беше между три автомобила, един от тях беше управляван от Рашидов.

3 годиниОбщество 3

Бившият депутат от ГЕРБ с първи думи пред "Блиц" за катастрофата, при която пострада вчера.

Рашидов беше откаран веднага в "Пирогов" с наранявания след инцидента на булевардите "България" и "Гоце Делчев". Ударът беше между три автомобила, един от тях беше управляван от Рашидов.

"Управлявах лично една баничарка. Бях застанал на булеварда, когато светна зелено, а след това бързо и жълт светофар. Веднага видях отсрещната страна, че два автомобила също тръгват на жълто и се движат срещу мен”, заяви Вежди Рашидов.

"Опитах се да избегна удара, но не успях. Последва сблъсък на автомобил в едно от моите колела и аз се превъртях два пъти по таван", допълни политикът.

"Младо момиче от другия автомобил ми се притече на помощ и ми помогна да изляза от колата. Благодарен съм й много. На всичкото отгоре вчера тя имаше рожден ден", каза още той.

"Имам и няколко счупени ребра. Ударих се тежко при падането, но се надявам да се възстановя. За съжаление се случват подобни инциденти. Благодаря на лекарите за грижите, които полагат към мен", добави Рашидов.