София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Руският посланик в САЩ: Русия и Щатите нямат време да се карат

„Виждам само едно, че всички колеги изпитват голяма загриженост“
12 сПолитика 333

Руският посланик в САЩ Анатолий Антонов, извикан от Вашингтон в Москва за консултации, е убеден, че двете страни нямат време за кавги. Според дипломата Русия и САЩ трябва да насочат усилията си към борба с общите предизвикателства.

„Виждам само едно, че всички колеги изпитват голяма загриженост за съдбата на руско-американските отношения, като се има предвид, че двете велики сили, постоянните членове на Съвета за сигурност на ООН, които носят специална отговорност за международните мерки за сигурност, нямат време да се карат. Трябва да се борим с общи предизвикателства и заплахи, а ние, за съжаление, имаме много от тях ", цитира ТАСС Анатолий Антонов, който участва в закрито заседание на Комитета по международни въпроси на Държавната Дума на руската Федерация днес.

Руският дипломат отбеляза, че Москва няма интерес от пълната деградация на руско-американските отношения.

 

"Бях поканен да обсъдим какво трябва да се направи, за да не изпадне връзката ни напълно в бездната. Тази ситуация не отговаря на нашите интереси ... Анализирахме, засегнахме най-належащите проблеми. Благодарен съм за коментарите и съвети за това как да се изгради този диалог. Всички тези идеи ще бъдат взети предвид в бъдеще, "- каза Антонов след среща с депутатите от Държавната дума.

В отговор на въпрос на журналист относно вероятната дата на завръщането му във Вашингтон, Антонов заяви, че не знае точната дата и този въпрос е в компетенцията на руското ръководство.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!