София -2 °C
Велико Търново -2 °C
Пловдив 2 °C
Варна 4 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

Шефът на АПИ: Пътят край Своге не е опасен, ако се спазват всички ограничения

Прогнозната стойност на ремонта е 90 милиона лева
5 сЕвроком 462

Ремонтите на АМ "Тракия" вървят по график, те ще бъдат свършени. Участъкът в посока Бургас, около Стара Загора е най-компрометиран. А в участъка от 40 км ще се влезе в основата, а не само асфалта, ще бъде и отводнявана. Това коментира председателят на УС на АПИ Георги Терзийски в ефира на БТВ.

"Обследването, което беше направено още 2019г. показа дефекти, но гаранционният срок беше изтекъл. 2018 г. се ограничи движението в участъка, но този ремонт изисква много работа и по отношение на проектиране и съответно много средства. В периода на ремонта дефекти не са установявани, а ако са установявани са били премахвани"

Вече апочна дългоочакван ремонт на автомагистрала "Тракия". На първия етап пътуващите ще се движат двупосочно в едното платно от Белозем до Оризово.

Ремонтът започва в платното за Бургас, от 156-ия километър, въпреки че точно първите 12 километра, които ще се ремонтират са с най-добър асфалт. Прогнозната стойност на ремонта е 90 милиона лева.

По думите му ако се спазват всички ограничения по пътя за Своге, той не създава опасност. "Нека шофьорите оборудват своите автомобили", каза Терзийски.