София -2 °C
Велико Търново -2 °C
Пловдив 2 °C
Варна 4 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

Спешни кредити за Черен петък

Всичко, което трябва да знаете
3 мЕвроком 120

Знаете ли кое е едно от най-хубавите неща на ноември? Естествено, че Черният петък. Идеята за този ден с огромни промоции и отстъпки се ражда още през миналия век. Става така, че много от магазините са пълни със стока, която трябва да се продаде, за да се освободи място за новите зимни артикули. От там тръгва и идеята за големи отстъпки, които да стимулират купуването. Какво се случва обаче, ако точно края на месеца, не са ви останали средства, които да използвате за да се възползвате от намаленията? Решение ли е да изтеглите спешен кредит? Какви условия може да имат спешните кредити и биха ли ви устройвали те? С помощта на кредитните специалисти от MicroCredit.bg ще разгледаме в детайли тази ситуация и най-успешните изходи от нея. Нека да започваме.

Какво представляват спешните кредити?

Те са вид бързи кредити, за които можете да кандидатствате, когато сте поставени пред неочаквани разходи. Макар, Черният петък да не е точно неочакван разход, никак не е рядка ситуацията, при която просто не са ви останали пари на края на месеца. Повечето хора си получават заплатите в началото на следващия месец и последната седмица преди заплата е строго разпределена от финансова гледна точка. За това пък, намаленията и отстъпките по време на Черния петък са огромни и някой оферти би било престъпление да ги пропуснете.

Ако например обзавеждате апартамент или се нуждаете от дрешки за зимата, то по време на Черния кредит, ще похарчите по-малка сума за покупките, спрямо сумата, която бихте похарчили по всяко едно друго време. Спешните кредити са точният финансов инструмент, който ви е необходим. Когато го използвате мъдро, можете да ви бъде от огромна помощ. 

За кого са предназначени?

Спешните кредити са създадени, за да са от помощ. Ако трябва да отговорим на въпроса, на кого му е необходима помощ, то това би било - на всеки. Абсолютно всеки един човек може да се нуждае в един или друг момент от допълнителни средства. Ако пазаруването на стоки и услуги по време на големи отстъпки ви се струва разумен ход, но тегленето на кредит не толкова, четете по-долу. Изброихме условията, които превръщат един спешен кредит в добър кредитен продукт.


  
Какви условия имат най-често спешните кредити?

Спешните кредити обикновено се свързват с тежки и дори непосилни условия. Истината е, че това изобщо не е вярно. Точно както и всички останали кредити, така и тези, по принцип имат лихва и такса. Много често обаче, спешните кредити предлагат оферти, които включват тегленето на сума и връщането ѝ без натрупване на лихви и без допълнително оскъпяване с такси. Това на практика ги прави по-добри кредити и с по-добри условия, дори и от банковите заеми. 

Когато кандидатствате за спешен кредит прочетете внимателно не само колко процента е лихвата, ами и какъв размер са таксите. Обърнете внимание на годишния процент на разходите, той ще ви покаже реалното оскъпяване на кредита. Ако той е много малък, това означава, че условията по този кредит са много добри. 

Типично за спешните кредити е и бързото одобрение, което в най-общия случай става до няколко часа. Преглеждането на документите е изключително бърза процедура, защото целта на този вид заем е да бъде отпуснат в най-кратък срок. Така, ако сте решили да кандидатствате за спешен кредит за Черен петък, можете да го направите 1-2 дни по-рано. 

Кога ще трябва върнете един спешен кредит, ако го изтеглите преди Черния петък?

Много зависи от условията по кредита. Ако подпишете документи за кредит на вноски, то това означава, че от следващия месец ще трябва да започнете да ги покривате. Ако обаче вземете спешен кредит до заплата, то тогава, него ще е необходимо да го върнете наведнъж след един месец. Двата кредита имат изключително различни характеристики и предлагат различни условия. Те обикновено са и за различни суми. Кредитите на вноски са за по-големи суми и за това връщането им е разсрочено. Спешните кредити до заплата пък са за малки суми и могат да ви послужат, да запълните малък разход.

Ако получавате заплата началото на месеца и изтеглите спешен кредит до заплата, то съвсем спокойно можете да го върнете веднага като си получите месечното възнаграждение. По този начин, връщането на заема, няма да тежи на месечните ви разноски в бъдеще. Подходите ли с финансова отговорност и към Черния петък и към спешните кредити, то вашият ноември ще е добър месец. Ще получите всичко, което искате бързо, на добра цена и без много усилия.