София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Ток, парно и топла вода поскъпват от 1 юли

Най-малко ще поскъпне парното в Сливен, а най-много - в София

Токът, парното и топлата вода поскъпват от 1 юли в цялата страна. Увеличението на електроенергията ще е между 2 и 4%, а цената на топлото ще се вдигне най-много в София - с 14,25 на сто.

Това ще обсъжда Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) на 2 юни. Най-малко ще поскъпне парното в Сливен – с 1,75 на сто.

Тези цени на парното и топлата вода обаче не са окончателни. До 1 юли, до когато КЕВР трябва да се произнесе окончателно, се очакват още промени, защото природният газ поскъпва.

Няма да позволим рязко повишаване на цената на природния газ, нито на електроенергията и топлоенергията, беше категоричен председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов пред 45-я парламент.

Миналата година средното повишение, което топлофикациите поискаха, беше 41%. Комисията отхвърли исканията на тези дружества. Цената, която бяхме пуснали, беше повишена само с 3%. КЕВР няма да позволи рязко повишаване на изброените енергоносители", подчерта председателят на КЕВР в пленарна зала.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!