София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

ВОЕННИ ЗАЛОЖНИЦИ: Нарушава ли Украйна Женевската конвенция? (ВИДЕО)

Коментар във Фейсбук
41 сVox Populi 3382

Вчера световните телеграфни агенции пуснаха по търлъци новината, че украинският режим е уведомил Форин офис за решението си да не спазва клаузите на Женевската конвенция за военнопленниците. Нямало да ги храни „добре“ и да им оказва „навременна медицинска помощ“. Официален Киев кратко „уведомява“ и си свирка. Никой не изразява несъгласие или поне учудване. Вестта не се раздухва и обсъжда. Изтича в отходния канал на демократичните съвести. Но посланието е планетарно.
Режимът на Зеленский просто официализира провежданите изтезания над военнопленници – Ютуб е пълен с инквизиции, видеата с тях са качени от самите палачи, които се гордеят със своите зверства. Нямало да поднасят „достатъчна храна“ и да оказват „навременни медицински услуги“ – Господи, та нали на клиповете с разпити на пленени руски войници, ясно се вижда, че те са жестоко измъчвани. Насинени и окървавени лица, рани, получени не в боя, а след като са попаднали в плен.
Дори има жестоко обгорели лица, палени и гасени след това за да могат да "сътрудничат" Очите им са ням вик на ужас, докато подутите уста едвам повтарят под диктовка: „Слава на Украйна“ и “ В Украйна няма нацизъм“.
Потресаващо е видеото, заснето и публикувано от самите убийци, показващо как пленените руски войници получават откос в подбедриците – явно, за да се предизвика гангрена – докато един от тях, също с натрошени нозе,е разпитван с торба на главата … докато издъхва. А има и видеа … има и такива видеа, които не могат да се опишат с човешки думи.....
Спомнете си изтезанията, прилагани от ИДИЛ. Оплаквачките на „украинската демокрация“ не могат да обявят тези клипове за фейк и просто ги подминават. ..
Има и руски видеа с украински военнопленници – те изглеждат добре физически и човешкото им достойнство явно е съхранено. Май войниците от редовната украинска армия се чувстват по-комфортно в руски плен, отколкото рамо до рамо с украинските нацисти.?
Така ли е ???
Руското командване постоянно изисква човешко отношение към мирното украинско население и военнопленниците.
С изразената вчера позиция режимът в Киев фактически потвърждава като своя официална политика и многогодишната майдановска практика на геноцид в Донбас и убийства на представители на малцинствата – те също са вид военнопленници.
Ето че си може – Украйна не се съобразява с Женевската конвенция, не се съобразява с Минските споразумения и в същото време се готви да влиза в ЕС. И цял свят се тресе от плач за украинските жертви. Лицемерен плач на истинските вдъхновители на всички касапници по света. „Смешен плач“ е казал Ботев. Ужасяващ плач на дехуманизирани нацисти.
Ама ще кажете, прав е Зеленский да откаже да се съобразява с Женевската конвенция, та нали Русия започна агресия в Украйна, какво ще цепи басма на руските пленници. “
Не Русия, а САЩ инициираха тая трагичен конфликт между братски народи – американците обожават подобни гаври. За да могат после да продават оръжието си и да се препоръчват за миротворци.
И второ – докато зверствата все още са неофициални, докато безчовечието е проява на личен или дори колективен садизъм, има надежда, че те ще бъдат озаптени, че все някога ще бъдат осъдени на държавно равнище. Но когато държавата влезе в ролята на садист – тогава нещата са неспасяеми. Това означава узаконяване на беззаконието, одържавяване на зверството.
Палачът на пленници не е защитник на родината си, не е воин, – той е гадина - безмозъчна твар даже не е животно!“
С вчерашното си заявление правителството на Зеленский озъби истинския си облик. То се самообрече. То е обречено
Заедно със М. Върбанова
 
Щелиян Андров
 
 
 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!