София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 17 °C Велико Търново 17°C - умерен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 14 °C Варна 14°C - слаб дъжд Бургас 17 °C Бургас 17°C - умерен дъжд

Започна предизборната кампания

До 15 юни е срокът, в който ЦИК да определи условията и реда за гласуване на хората под карантина

Стартира предизборната кампания за предсрочните парламентарни избори на 11 юли. Тя ще продължи до 9 юли, като участие във вота са заявили общо 23 партии и коалиции.

Предизборната кампания се води на български език. Агитацията на работното място е забранена, както и ползването на държавно или общинско имущество за целите на кампаниите на партиите, коалициите и независимите кандидати, регистрирани за участие във вота. Сигнали за неправомерна агитация и нарушения се подават в Районните избирателни комисии и Централната избирателна комисия. Предизборните прояви и диспути се отразяват в медиите съгласно правилата установени от ЦИК.

Фейсбук  и останалите социалните платформи не са в регулацията и компетенциите за произнасяне или установяване на нарушения. Забранено е разпространението на анонимни агитационни материали, както и такива, уронващи добрите нрави, честта и достойнството на кандидатите за депутати. Сключените договори в предизборната кампания медиите публикуват на сайтовете си.

15 юни е друг важен срок - тогава ЦИК трябва да определи условията и реда за гласуване на хората под карантина. Същият е срокът и за подаване на заявления за гласуване от българите зад граница и по настоящ адрес. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!