София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Здравният министър: Самоцелното изследване на хора, които нямат симптоми, е ненужно

"Има изключително струпване на хора пред изнесените пунктове пред болниците"
4 мЕвроком 742

Не всеки, който постъпва в болница, има нужда от "Ремдисивир". "Това, че някой не е включен на терапия с "Ремдисивир", означава едно-единствено нещо - той няма нужда от тази терапия. В момента в лечебните заведения в страната имаме 3715 души. От тях 271 са настанени в интензивните структури. Не може всеки пациент, който е настанен в лечебно заведение, да бъде лекуван с "Ремдисивир". Нашите лекари са разумни и знаят как да лекуват болните в България. Това коментира  министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов на извънреден брифинг в Министерски съвет. 

Проф. Ангелов направи няколко съществени указания към българските граждани. "Има изключително струпване на хора пред изнесените пунктове пред болничните заведения. Голяма част от хората са без симптоми. Самоцелното изследване на хора, които нямат симптоматика, е абсолютно ненужно и то не помага на системата", сподели здравният министър.

"Само в една от болниците от вчера до днес са минали 285 човека, като 2/3 от тях са положителни. Има и много върнати хора, тъй като нямат никаква симптоматика. Няма смисъл да ни води страхът", призова той.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!