София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Фиорентина преподписа с Италиано

Сицилианският наставник пристигна във Флоренция през юни 2021-ва и изведе “Виола” до полуфиналите на Купата на Италия

2 годиниФутбол 2 Симеон Кисьов

От Фиорентина официално обявиха, че са сключили нов договор със своя наставник Винченцо Италиано, който е до лятото на 2024-та с опцията за още една година.

“Фиорентина е доволен да обяви, че старши треньорът Винченцо Италиано и неговият треньорски щаб подновиха своите контракти до края на сезон 2023/24, като клубът е способен да се възползва от опцията да удължи споразумението до 2024/25. Предишният договор на Италиано вече покриваше следващата кампания, но клубът и наставникът решиха да затвърдят своите взаимоотношения с удължаването на споразумението с още една година при подобрени финансови условия. Сега треньорът и клубът ще работят заедно, за да надградят върху успешния сезон 2021/22.

Сицилианският наставник пристигна във Флоренция през юни 2021-ва и изведе “Виола” до полуфиналите на Купата на Италия и до седмото място в първенството през 2021/22, за да си осигури участието в Лигата на конференциите. Президентът Роко Комисо и клубът като цяло биха искали да поздравят Италиано и неговия щаб за това ново споразумение и да им пожелаят бъдеще на успехи и радости за Фиорентина и феновете”, се казва в съобщението на официалния сайт на клуба.