сряда, 25.09.24
18.6 C
София
20 C
Пловдив
16.5 C
Варна
Search Suggestions

      Реал Мадрид надви Алавес с 3:2

      Мачът на „Сантиаго Бернабеу“ започна с гол за домакините, които поведоха в резултата след по-малко от минута игра

      Реал Мадрид постигна четвърти пореден успех в Ла Лига, след като победи Алавес у дома с 3:2 в мач от 7-ия кръг на шампионата. Точни за „кралския клуб“ бяха Лукас Васкес, Килиан Мбапе и Родриго, докато Карлос Бенавидес и Кике Гарсия се разписаха за гостите от страната на баските. С победата тимът на Карло Анчелоти събра 17 точки и се доближи на точка от лидера Барселона, докато Алавес остава 8-и с 10 точки в актива си.

      Мачът на „Сантиаго Бернабеу“ започна с гол за домакините, които поведоха в резултата след по-малко от минута игра. Винисиус Жуниор намери Лукас Васкес в наказателното поле и той с удар от движение прати топката в мрежата на изненадания Антонио Сивера.

      В 22-ата минута гол на Килиан Мбапе не бе зачетен заради засада.

      Пет минути преди края на редовното време на първата част нищо и никой не можеше да спре французина по пътя му към гола. Мбапе даде ефектен пас с пета към Джуд Белингам. Англичанинът му върна топката право в наказателното поле. Там Мбапе смени рязко посоката, освобождавайки се от защитник на баските и с удар по земя прати топката в долния десен ъгъл.

      Второто полувреме в испанската столица също започна чудесно за Реал, който стигна до трети гол още в 49-ата минута.

      Родриго бе изведен на дясното крило и на скорост нахлу в наказателното поле. Защитниците на Алавес не можаха да го затворят и с удар от малък ъгъл бразилецът преодоля Антонио Сивера – 3:0 за Реал Мадрид.

      В 73-ата минута резервата Ендрик си освободи място за изстрел, след който прати топката в напречната греда.

      Алавес също уцели рамката на вратата на Тибо Куртоа, като това стори Абдеррахман Ребаш в 77-ата минута, когато уцели левия страничен стълб.

      Пет минути преди края на редовното време Андер Гевара подаде към Карлос Бенавидес, който с удар от границата на наказателното поле прати топката неспасяемо в долния десен ъгъл на Куртоа.

      Тимът на Карло Анчелоти не усети напрежение след този гол и 2 минути по-късно инкасира ново попадение, като този път Бенавидес прехвърли защитата на Реал Мадрид, намирайки Кике Гарсия, който с много хубав удар по диагонала прати топката за втори път в мрежата на „лос бланкос“.

      До края на мача имаше положения и пред двете врати, но повече голове така и не паднаха, като по този начин Реал Мадрид си отдъхна, спечелвайки мач, в който можеше да пропилее аванс от 3 попадения.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ