четвъртък, 19.09.24
18.8 C
София
25 C
Пловдив
19.1 C
Варна
Search Suggestions

      Балкан продължи успешната си серия срещу Левски

      Балкан (Ботевград) постигна третата си поредна победа над Левски през настоящия сезон във всички турнири. След като на два пъти „зелените“ надвиха „сините“ в Балканската лига, успяха да го сторят и днес. Възпитаниците на Небойша Видич надделяха над големия си враг и в НБЛ – 80:69 (20:16, 16:15, 26:24, 18:14), Мачът в Ботевград беше последен от програмата на деветия кръг в елита на българското баскетболно първенство.

      По този начин Балкан записва втората си последователна и общо шеста победа от началото на сезона в НБЛ, като във временното класиране е на четвъртата позиция с баланс от 6 успеха и 3 поражения. Левски продължава да държи второто място в подреждането. Отборът на Константин Папазов има актив 7 победи и 3 загуби до момента.

      Заради контузия за Балкан отново не игра Станимир Маринов. Левски пък бе без Христо Захариев, докато Чавдар Костов бе в групата, но не се появи на паркета.

      След равностойна първа четвърт и игра кош за кош, след десет минути игра Балкан беше напред с 20:16. „Зелените“ поддържаха аванс от няколко точки през втория период, но след две бързи тройки на Венцислав Петков и Илайджа Лонг, Левски изравни за 24:24.

      Последваха нови размени на водачеството, а на почивката баскетболистите на Небойша Видич поведоха с 36:31. Домакините увеличиха аванса си на 8 точки в началото на второто полувреме, но гостите отново наваксаха и дори поведоха с точка. След силна серия Балкан поведе с двуцифрен аванс и до края удържа натиска и опита на столичани да се върнат отново.

      Най-резултатен за победителите бе Дерик Маркс с 16 точки и 8 асистенции. 15 точки наниза Девон Уошингтън, а с 14 се отчете капитанът Димитър Димитров. 12 вкара Халил Дюкс.

      За Левски над всички отново бе Венцислав Петков с 20 точки (5 тройки). 18 вкара Марио Литъл, а с 15 завъши Илайджа Лонг. Ивица Радич бе удържан до 8 точки.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ