четвъртък, 19.09.24
15.8 C
София
21 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      Катастрофата с мигранти: Прокуратурата привлече молдовеца, който я предизвика

      Развитие по случая с катастрофата с нелегални мигранти, резултат от гонка с полицията. Прокуратурата повдигна обвинение на молдовеца, който е шофирал превозното средство с мигрантите.

      Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност гражданин на Република Молдова, противозаконно подпомагал чужденци да преминат в страната.
      На 16.09.2023 г. в гр. София обвиняемият Р.А. противозаконно подпомагал 10 лица, представили се за граждани на Сирия, да преминават в страната. Обвиняемият им осигурил транспорт, като ги превозил с лек автомобил, марка „Ауди“, в нарушение на Закона за чужденците в Република България. Деянието е извършено по отношение на непълнолетни лица, съобщиха от СРП.


      По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 281, ал. 2, т. 1, т. 4 и т. 5, вр. ал. 1 от НК, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“.
      Р.А. се опитал да избегне полицейска проверка и се е наложило полицейско преследване. Предвид възможността да се укрие той е задържан за срок до 72 часа.
      Предстои да бъде внесено искане в съда за определяне на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ