вторник, 01.10.24
17.3 C
София
21 C
Пловдив
13 C
Варна
Search Suggestions

      Правителственият самолет излита за втора евакуация от Ливан, ще прибере още 61 българи 

      Очаква се втори полет да излети от София за евакуация на сънародниците ни в Ливан.

      Общо 400 са българските граждани, регистрирали се в посолството в Бейрут. Засега е известно за 160 българи, заявили желание да се евакуират от Ливан, заяви вчера служебният премиер Димитър Главчев, след като посрещна първия полет с 89 български граждани на борда.

      Ако днешният втори полет не се запълни, властите ще предложат места и на други драждани от Европейския съюз, които искат да напуснат зоната на конфликт.

      „Във всеки момент обаче могат и други да поискат. Следим ситуацията и реагираме адекватно. Благодаря на нашите партньорските служби, помогнали да се осъществи вчерашния полет“, каза днес премиерът Димитър Главчев, който посети ГКПП „Калотина“.

      Премиерът съобщи още, че се водят преговори за освобождаване на българските моряци от кораба „Галакси лийдър“. Той информира, че корабът не е бил засегнат при последната атака на Израел срещу пристанище Ходейда.

      „Хутите са чувствителни. Поставили са условия, не мога да ги споделя, но ситуацията е деликатна, полагаме усилия да спасим двамата българи“, каза още Главчев.

      Междувременно българското посолство в Бейрут е в координация със Ситуационния център към Министерството на външните работи.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ